Smrteľné nebezpečenstvo nemusí návštevníka divočiny postretnúť len v podobe krvilačných dravcov. Postačí na to kazuár žijúci v pralesoch Austrálie a Novej Guiney.

Je to čierny nelietavý vták, o niečo nižší ako priemerný človek, ktorý je schopný uštedriť silné, kosti drviace kopance, akými sa bráni aj jeho africký náprotivok pštros. Tento prilbatý čierny zver má okrem toho na každej nohe vyše 12 cm dlhý pazúr. Hoci je zvyčajne plachý, pokiaľ sa k nemu priveľmi priblížite, a začne vás považovať za hrozbu, zaútočí a nešťastníkovi poľahky rozpára brucho.

Čítať ďalej